Pentru a beneficia rapid de servicii de Consiliere pentru apartinatori ale persoanelor cu autism Sunt aici pentru tine oricand si iti promit ca te voi ajuta.

Servicii: Consilierea apartinatorilor persoanelor cu autism

Consilierea apartinatorilor persoanelor cu autism

Definitia consilierii

Consilierea defineste actiunea de a consilia, sfatui sau indruma o persoana, intr-un cadru legal, sigur si profesionist.

Definitia apartinatorului

Apartinatorul legal este un termen imprumutat si acceptat in limba romana, ce este folosit atunci cand se face referire la insotitorul unei persoane bolnave, fie ruda cu aceasta sau nu, prieten sau sustinator legal, pe durata unei activitati medicale si nu numai.

Definitia asistatului

Asistatul este acea persoana ce poate beneficia legal, de asistenta sociala.

Consilierea apartinatorului are ca obiectiv, informarea cu privire la optiunile terapeutice disponiblile, pentru o mai buna convietuire cu asistatul ce-l are in grija, pentru a intelege boala si caracteristicile psihologice.

Consilierea se poate face in serie de cate 10 sedinte individuale, urmate de consilierea de grup.

Apartinatorul poate dezvolta, in urma sarcinilor multiple de ingrijire, diverse episoade de oboseala cronica, sentimente si ganduri confuze, frustrari si neputinte, ce il pot degrada psihic si fizic. In cadrul sedintelor de consiliere, apartinatorul este ajutat sa inteleaga caracteristicile bolii asistatului, cum se poate adapta la aceastea, cum poate functiona in mod echilibrat in relatia apartinator-asistat, ce modalitati de defulare psihologica exista si cum le poate folosi pentru beneficiul propriu. Se vor explora emotiile si sentimentele intr-un cadru securizat, se vor utiliza strategii de consiliere cognitiv-comportamentala si rational-emotiva, ce au scopul de a invata apartinatorul sa-si constientizeze starile disfunctionale ce deriva din gandurile negative. Furia, disperarea sau invinovatirea fiind stari dezadaptative generate de binomul emotie-gand, pot sta la baza oboselii cronice instalate in organism, ceea ce poate genera la randul ei somatizare in organismul apartinatorului. In cadrul acestor sedinte, este invatat sa gestioneze aceste situatii negative din viata lui, prin tehnici de autoincurajare, meloterapie si joc de rol.

Inceperea seriei de consiliere se face prin semnarea contractului de prestari servicii psihologice, asumarea participarii la toate cele 10 sedinte individuale, urmate de cele de grup, sa respecte confidentialitatea celorlalti.

La intalnirile de grup, apartinatorul este avantajat, deoarece beneficiaza de informatii multiple si cazuisitica terapeutica, ceea ce il poate ajuta sa treaca mai usor peste anumite situatii critice, dispune de suport social din partea celorlalti, invatarea prin modelare si imitare, toate ajutand la instaurarea sperantei si perceperea realista a vietii. Se lucreaza pe intarirea deprinderilor noi, intelegerea comportamentului asertiv, echilibrarea vietii personale si sociale si dobandirea capacitatii de a face fata situatiilor si atunci cand este ssingur.

Consilierea apartinatorilor, are in structura sa didactica si 3 sedinte de nutritie, medicina celulara si activitate spirituala personalizata.

La finalul celor 10 sedinte individuale, se face o evaluare a obiectivelor lucrate si se cere feed-back din partea apartinatorului.

Pret pentru o sedinta: 35 lei/50 minute

Peste 10 ani in domeniu

Ai incredere in tine!


Sunt alaturi de tine!

Date de contact :


Program :

  • Luni - Vineri: 9:oo - 21:oo
  • Sambata: 14:oo - 20:oo
  • Duminica: 12:oo - 18:oo